krachtdrum

Ik ben ervan overtuigd dat de terugkeer van de drum het antwoord is op een diepe culturele behoefte om ons opnieuw te verbinden met de natuur en met elkaar.

Layne Redmond uit: ' De eerste drummers waren vrouwen'
  • Had je altijd al een drum willen maken?
 
  • Of zoek je een instrument – een eenvoudige tool- die jou kan ondersteunen op je weg naar thuiskomen bij je ware natuur? Wil je ontdekken hoe een krachtdier je daarbij kan ondersteunen? 
 
  • Verlang je naar een dag helemaal voor jezelf? Waarbij je kan landen dichter bij jezelf? Dan is deze workshop:
'Maak je eigen krachtdrum' echt iets voor jou!

Nieuwe workshops:

Zaterdag, 8 mei 2024

9u30 - 17u
In mijn tuin
Oeudeghien (nabij Ronse)

maak je eigen krachtdrum

Zondag, 30 juni '24

9u - 18u
Epona Wisdom,
Lokeren


Inschrijven via info@eponawisdom.be

Zondag, 7 juli 2024

9u30 - 18u
Latfinga
Leffinge, Middelkerke

De workshop bestaat uit 2 delen:

De audio-meditatie: ‘In ontmoeting met je krachtdier’:

  • kan je thuis in alle rust beluisteren en laat je kennismaken met het krachtdier dat zijn huid aan jou wil lenen, als slagvel voor jouw drum.
  • ontvang je per mail na inschrijving.
  • je laat me weten welk dier je ontmoette en ik maak de huid klaar tegen de workshopdag.
krachtdrum

Een krachtdrum draagt de huid van je krachtdier.

Dieren staan dicht bij ons, verrijken ons leven, leren ons waardevolle lessen over trouw zijn aan je eigen natuur. Krachtdieren zijn spirituele gidsen, geestelijke helpers die hun wijsheid met ons delen. Ieder mens heeft in zijn leven krachtdieren die resoneren met z’n zielenenergie. Als je jouw krachtdieren kent en je ermee verbindt, begrijp je jezelf beter, herken je jouw positieve eigenschappen en valkuiken, weet je welke energie jou kan begeleiden en helen als je uit balans bent. 

Op de drum-bouw-dag zelf:

  • bouwen we jouw drum stap voor stap op.

Doorheen de dag land je steeds dichter bij jezelf:


  • in de verbinding met Moeder Aarde en de spirit van jouw krachtdier kan je inzicht-rijke boodschappen ontvangen, stroomt helende energie door en voel je je deel van een veel groter geheel. 
  • in de sacrale ambacht leiden je handen de dans naar binnen en verbinden je hoofd, met je hart en je buik. Hierdoor maak je vanzelf de beweging van denken naar Zijn.
  • in de verbinding met gelijkgestemden, delen we vanuit het hart. Hierdoor kan jij je gedragen, gesteund en opgeladen voelen.

In deze verbonden energie geef jij je eigen bezieling aan je drum en wordt die stap voor stap een verlengstuk van jezelf.

Op het einde van de dag ga jij vervuld en dieper verbonden met jezelf naar huis met jouw persoonlijke kracht-instrument. En dan moet het bespelen van je drum nog beginnen!


Het was zo’n bijzondere dag, vol verwondering en verbondenheid met de natuur en elkaar. Ik voelde zo veel innerlijke rust en vreugde. Er is zoveel aangeraakt, wat ik nu nog niet allemaal kan pakken. Ik laat het verder zakken. Zo dankbaar voor de magie, de wijsheid, inspiratie en de healing van de drum en de natuur.Les Verhamme

Een wonderbaarlijke dag. De grootmoeder-energie in jou, jouw fijngevoeligheid en zeer voedende opbouw. Het maken van mijn drum heeft zo’n intens proces in beweging gebracht. Het heeft mijn pad veel duidelijker gemaakt. De klank, de trilling, de resonantie... mijn drum vertelt mij wat kloppend is om te doen. Het maakt helder wat de volgende stap is. Voor mij een rechtstreekse connectie met hartkracht en zielsverbinding.
Elisabeth Isabelle

Deze workshop kwam op het perfecte moment voor mij. Ik voelde al vrij snel een innige band met mijn drum en neem hem dan ook meermaals per week ter hand. Ik maak er niet alleen sjamanistische reizen (met een helende intentie) mee, maar gebruik hem ook als een bron van troost, steun en inspiratie.
Ik ben heel erg dankbaar dit mooie instrument onder de fantastische en liefdevolle begeleiding van Mieke gemaakt te mogen hebben.
sjamanistisch reizen
Nancy Gerits

Prijs:

De waarde van de workshop bedraagt €297. Dat is inclusief:

Na de workshop ga jij naar huis met jouw persoonlijke drum.

Een krachtdrum (sjamanedrum-spiritdrum) is een oeroud instrument en speelde duizenden jaren een grote rol bij de verering van Moeder Aarde als Oergodin. Hierdoor is de drum ook sterk verbonden met de vrouwelijk energie.

 

Steeds meer mensen ontdekken de magie van de drum. 

Z’n ritme en klank:

Vaak gestelde vragen:

Neen, ook mannen zijn heel welkom! Zeker als ze ook de vrouwelijke energie in zichzelf willen versterken. 

Je kan kiezen tussen een kale huid of een huid met haar.

Kale huiden: hert en eland.

Behaarde huiden: paard, rund, geit en buffel

Kale huiden geven bij het beslaan een hogere klank en meer vibratie. Huiden met haar klinken lager en doffer.

Frames van 40cm zijn voorhanden. Die liggen makkelijk in de hand en zijn niet te zwaar. Wil je graag een groter (45 cm – 50 cm) of kleiner frame (30cm – 35 cm), geef me dan vooraf een seintje. Dan bestel ik graag voor jou, jouw frame naar keuze, maar dat vraagt wat verzendtijd.

Ja, zeker als er voldoende tijd is, begeleid ik je om zelf een drumstick te maken tijdens de workshop-dag.

Zoniet kan je er één vanuit de voorraad kiezen.

 

Dat hangt af van de weersomstandigheden en van de beharing van de huid.

Een drum met een kale huid mag je rekenen op een droogtijd van 12u-36u. Een behaarde drum tussen 1 dag tot 4 dagen.

Jazeker. Sommige mensen maken hun drum graag nog wat persoonlijker door versiering. Voor anderen voelt dit niet. Het is helemaal aan jou. Je kan versiering aanbrengen tijdens de workshop-dag zelf (breng dan mee wat je wilt) of nadien thuis.

Je kan je drum versieren met gekleurde wol, een veer, een kraaltje of edelsteentje, … eigenlijk met alles wat voelt voor jou.

We werken in kleine groepjes van max. 4 personen. Zo behouden we de rust en persoonlijke verbinding tijdens de dag.

De workshop kan doorgaan bij een minimum aan 2 inschrijvingen per workshopdag.

 

Ja, ik geef ook workshops op verplaatsing. Geef gerust een seintje als je daar interesse in hebt, dan bespreken we de mogelijkheden en voorwaarden.

Ik gaf ook al eens een workshop voor een groepje vrienden.  Dat was ook heel fijn.

Geen probleem! Geef me een seintje en we zoeken een datum die past. Daarna stellen we de workshop open voor andere geïnteresseerden.

Jazeker. Als je nadien nog vragen hebt. Of er iets is met je drum, contacteer me gerust, dan bekijken we samen wat er is en hoe ik je verder kan helpen.

Mieke Hillaert

Heb je nog andere vragen?

Of wil je graag eerst kennismaken?